S2E4: Lilandsaken

S2E4: Lilandsaken

Bøkene fra Helvete ble bestselgere og sikret Liland gjenopptakelse og frifinnelse… Rockepromotor Sven Ekroth dirigerer oppstyret som blir god-PR for kameraten.

Uforklarlige og rotete etterforskninger gir et omfattende spenn i angrepspunkter når klagere i rettsstaten Norge utvikler alternative teorier på det som virket klart i utgangspunktet. True-crime blir underholdning og hver og en dommere i en liberale kulturtradisjon. Folks forventninger fra tv- og massemedia møter jevnlig virkeligheten og skaper nye valg og dialog for endring.

Virkeligheten inspirerer og er med når vi utvikler fantasier og fortellinger som former oss og betyr noe. Felles for de store og profilerte justismord-sakene som går til kommisjonen er at det ofte hekter seg på engasjerte støttespillere, idealister og mennesker berørt på ulike måter av dommene som utøves i norske rettssaker. En hypotese er at grad av engasjement hos frivillige støttespillere har noe å si på hvor effektive slike begjæringer vil være når de sendes til kommisjonen.

Hva det betyr at rettskraftige dommer kan endres vil sesong 2 utforske nærmere når serien går dypere ned i gjenopptakelseskommisjonen virke og anklager staten Norge for å ha dårlig selvtillit.

Plotkast.no vil utforske historier fra virkeligheten for å finne plot for skriveprosjekter og diktning i fiksjon og drama.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Plotkast
Plotkast
S2E4: Lilandsaken
Loading
/