S02E5: Fetterens sak

S02E5: Fetterens sak

Når systemet fungerer er den verste justisskandalen av dem alle et faktum.  Det er meningsløst for kommisjonen å avvise saken, eller utrede begjæringer og si nei etter seks års, mener Orderudforkjempere på pressekonferanse. Forventningsgapet krever at noe må vike. Advokat Arvid Sjødin for fetteren til Birigitte Tengs vil ha behandling i kommisjonen, når klientens fullstendige seier og frifinnelse er en kamel han nekter å svelge.

Virkeligheten inspirerer og er med når vi utvikler fantasier og fortellinger som former oss og betyr noe. Felles for de store og profilerte justismord-sakene som går til kommisjonen er at det ofte hekter seg på engasjerte støttespillere, idealister og mennesker berørt på ulike måter av dommene som utøves i norske rettssaker. En hypotese er at grad av engasjement hos frivillige støttespillere har noe å si på hvor effektive slike begjæringer vil være når de sendes til kommisjonen.

Hva det betyr at rettskraftige dommer kan endres vil sesong 2 utforske nærmere når serien går dypere ned i gjenopptakelseskommisjonen virke og anklager staten Norge for å ha dårlig selvtillit.

Plotkast.no vil utforske historier fra virkeligheten for å finne plot for skriveprosjekter og diktning i fiksjon og drama.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Plotkast
Plotkast
S02E5: Fetterens sak
Loading
/